lunes, 1 de septiembre de 2014

Un partido para a historia: U.D.Ourense, 3 - Sta. Teresita, 1

Onte escribiuse no campo "Miguel Ángel" dos Remedios a primeira páxina da, esperemos que longa i exitosa, historia da Unión Deportiva Ourense, o clube que recolle e aglutina o sentimiento ourensanista e aos seareiros do sempre recordado Clube Deportivo Ourense. Celebrouse o primeiro partido oficial do clube, correspondente á primeira eliminatoria da Copa Deputación B, que tivo como rival ao Santa Teresita de Segunda Autonómica.

E esta primeira páxina non puido ser máis brillante: triunfo por 3-1 e clasificación para a seguinte ronda, gran entrada e impresionante ambiente. Agora só queda seguir crecendo día a día e partido a partido (como diría o "Cholo" Simeone") en todos os ámbitos do clube.

A forte calor marcou un partido que moi pronto se puxo de cara para a Unión Deportiva Ourense. No minuto 3 Adolfo, capitán e histórico ex xogador de Clube Deportivo Ourense, entrou na historia do novo clube ao marcar o primeiro gol da súa curta existencia. O seu disparo de longa distancia colouse pegado ao poste e os numerosos afeccionados estouparon nun berro que misturaba ledicia e añoranza.

O 2-0 chegou chegou no minuto 37 ao resolver o central Xurxo, outro ilustre ex ourensanista, cun bo remate o lanzamento dun córner. De novo os berros de "Ourense, Ourense" e os cánticos da afección lembraron á toda a cidade quen somos nós.

Ao comezo da segunda metade o Santa Teresita acortou distancia por medio de Miguel Estévez, dándolle emoción ao encontro. Tras uns minutos de incertidumbre o Ourense volveu a coller o mando do partido, sentenzando o mesmo no minuto 82 cun gol de Xaco, que se internou na área e batiu ao porteiro visitante cun potente remate.

Os ánimos e cánticos arreciaron nos Remedios. O "Ourense somos nós" chegou a todos os puntos da cidade de forma alta e clara, por se alguén aínda non se enterou o non se quixo enterar.

A primeira alineación en partido oficial que dispuxo Antonio Dacosta estivo formada por Héctor na portería; Julio Álvarez e Lucas Nieto nos laterais; Ramón Dacosta e Xurxo como centrais; Fran Álvarez e Diego Soto no centro do campo; Xaco e Adolfo nas bandas; Roberto Almeida na mediapunta e Julio Salgado na punta do ataque.

Tamén xogaron Víctor Arias (sustituiu a Fran Álvarez no minuto 46), Fabio (entrou por Xurxo no 62), Cristian Fernández (por Julio Salgado no 68) e Daniel Malvido (entrou por Lucas Nieto no 71).