domingo, 28 de septiembre de 2014

Sufrida vitoria sobre o Ribadavia At. por 2-1

Cheo nos Remedios. Foto Jesús Regal (Faro de Vigo)
A Unión Deportiva Ourense logrou a súa terceira victoria consecutiva. Esta vez sen goleada. Foi pola mínima ante un bo Ribadavia Atlético que a piques estivo de sorprender aos ourensanistas.

Pódese dicir que este foi o partido das ausencias. Os ourensanistas non puideron contar con Lucas Nieto, Fran Álvarez e Diego Soto (o que fixo que o once inicial tivera bastantes novidades) e os do Ribeiro tamén chegaron con baixas por mor da vendimia.
Non sempre se pode gañar por goleada. Os rivais tamén xogan e as veces os partidos complícanse como ocurriu onte. Algo que non parecía que poidera ocurrer cando Roberto Almeida abriu o marcador aos cinco minutos tras gran xogada e asistencia de Julio Salgado. Todo indicaba unha nova victoria holgada dos locais.

Sen embargo todo se complicou aos 26 minutos co gol do empate logrado por Lucas ao superar na súa saída a Cristian, sustituto de Héctor nesta xornada. A pesares do gol os ourensanistas seguiron dominando o encontro e creando claras ocasións de gol que non atoparon a rede. Non era a mellor tarde rematadora dos homes de Antonio Dacosta.

Co empate no marcador chegouse ao descanso onde o técnico local recompuxo o equipo. Fixo un cambio entrando Chechu por Toni e moveu as restantes pezas. Roberto Almeida e Adolfo pasaron a xogar no medio centro, Víctor Arias ao lateral dereito enviando a Julio Álvarez á outra banda, Cristian Fernández pasou a interior dereito e Xaco á banda esquerda, pasando Chechu a xogar na dianteira xunto a Julio Salgado.

Con este trocos intensificouse o dominio local. Segundo pasaban os minutos o Ribadavia metíase máis atrás e as xogadas de perigo multiplicábanse sobre a portería de Toni. Nunha delas chegou a xogada que propicio o gol da vitoria. Ramón Dacosta profundizou pola banda esquerda e o seu centro foi cortado pola man por un defensor visitante. O correspondente penalti foi transformado con maestría por Adolfo, era o minuto 63 de partido.

Os ourensanistas seguiron buscando o gol da tranquilidade pero onte o balón resistíase a entrar na portería visitante. Ao final 2-1 e tres novos puntos que nos permiten seguir unha xornada máis como líderes, empatados a puntos con Barra de Miño e Palmés que tampouco ceden.

Alineación da U.D.Ourense: Cristian; Julio Álvarez, Xurxo, Dacosta, Adolfo (Dani Malvido, 77´); Víctor Arias (Alberto, 57´), Cristian Fernández (José Ángel, 66´); Xaco, Roberto Almeida, Toni (Chechu, 46´) e Julio Salgado.